Edisty-oppimisympäristö

Tällä sivulla kerrotaan tarkemmin, mikä Edisty on teknisesti, avataan sen ominaisuuksia, käyttötapoja ja liitäntämahdollisuuksia muihin teknologioihin.

Tekniikka

Palvelinohjelmisto, jonka päälle Edisty on asennettu, on WordPress. Edisty on ns. pilvipalvelu ja sitä käytetään tavanomaisilla internetselaimilla.

WordPressin ominaisuudet ovat monipuoliset ja sen vahvuus on muun muassa sen rakenne, jota voi päivittää osa kerrallaan. Liitännäisiä voi lisätä, poistaa, päivittää, vaihtaa ja muokata itsenäisesti. Se pysyy oikein käytettynä hyvin ajan tasalla.

Se on helppokäyttöinen, käyttöliittymä on selkeä ja sen saa asennettua myös suomenkielisenä.

Timehousen asentamana sivusto on aina responsiivinen eli se tunnistaa katselussa käytetyn näytön leveyden.

Tärkeimmät laajennukset

Laajennukset rakentavat palvelun ytimen. Niillä tehdään toiminnallisuudet, pidetään yllä turvallisuutta, hakukonenäkyvyyttä, analytiikkaa, työskentelyn sujuvuutta ja paljon muuta. Tässä kolme tärkeintä, jotka kuuluvat toimitukseen.

Oppimisympäristö

Tärkein laajennus on ammattimaisesti toteutettu oppimisympäristö, johon olemme valinneet LifterLMS:n. Se tarjoaa monipuoliset toiminnallisuudet, hyvät yhteensopivuudet, mutta parasta siinä on helppokäyttöisyys ja visuaalisen ilmeen muokattavuus.

Sivunrakentaja

Elementor on edistyksellisin sivunrakentaja tällä hetkellä maailmassa. Sisällöntuotanto ja ilmeen rikastaminen on Elementorilla helpompaa kuin WordPressin omassa editorissa ja se toimii saumattomasti yhteen oppimisympäristön kanssa.

Verkkokauppa

Voit myydä koulutustasi verkon kautta palvelun sisään asennetulla verkkokauppatyökalulla. Jokainen kurssi voidaan hinnoitella itsenäisesti ja opiskeluoikeuden ostaminen on täysin automatisoitavissa. Maksamiseen on tarjolla useita kanavia.

Toiminnallisuudet

Tämä taulukko on läpileikkaus Edisty-oppimisympäristön toiminnallisuuksista, asioista ja ulottuvuuksista, joita palvelussa on mahdollista tehdä.

Oppilaat

 • Opiskelevat
 • Keskustelevat
 • Tekevät tehtäviä
 • Saavat palautetta
 • Käsittelevät tiedostoja

Opettajat

 • Ohjaavat opiskelijoita
 • Luovat sisältöjä
 • Keskustelevat
 • Raportoivat
 • Arvoivat

Organisaatiot

 • Markkinoivat koulutusta
 • Hallinnoivat palvelua
 • Myyvät koulutusta

Rajapintoja

Rajapinnoilla tarkoitetaan ohjelmointikieliä ja teknologioita, joilla informaatio liikkuu järjestelmään ja siitä ulos. Ne ovat avainrooleissa esimerkiksi silloin, kun suuria oppilasmääriä pitää kyetä järkevästi hallinnoimaan.

xAPI

xAPI (Experience API tai TinCan API) on sähköiseen oppimiseen liittyvä ohjelmointirajapinta. Sen välityksellä erilaiset oppimiskokemukset ja oppimista seuraavat järjestelmät voivat keskustella keskenään. Oppimistehtävät kuten esimerkiksi videon katsominen, verkkomateriaalin lukeminen, testien suorittaminen, mobiilipelien pelaaminen tai valmennuspäivään osallistuminen voidaan koostaa ja taltioida jatkokäsittelyä ja tulkintaa varten tietokantaan (Learning Record Store, LRS). LRS-järjestelmä voi olla olemassa itsenäisenä tai se voi sisältyä perinteiseen verkko-oppimisympäristöön.

CSV

CSV (lyhenne sanoista comma-separated values) on tiedostomuoto, jolla tallennetaan yksinkertaista taulukkomuotoista tietoa tekstitiedostoon. Se sopii esimerkiksi opiskelijoiden lisäämiseen Edisty-palveluun.
CSV on toteutukseltaan tekstitiedosto, jonka taulukkorakenteen eri kentät on eroteltu toisistaan pilkuilla ja rivinvaihdoilla. CSV:tä voidaan käyttää esimerkiksi yksinkertaisena datan arkistointimuotona, CSV-tiedostoja voidaan tuottaa yksinkertaisesti tietokannan sisältämästä datasta ja CSV-tiedosto voidaan avata taulukkolaskentaohjelmassa.

Timehousen palvelumalli

Edisty asennetaan esivalmistettuna kokonaisuutena palvelimelle siten, että sen on heti valmis otettavaksi käyttöön. Jos asennukseen tarvitaan räätälöintejä, kuten liitäntöjä muihin järjestelmiin, se ei estä koulutusaineiston valmistelua.

1. Asennus

Ennen asennusta Edisty muokataan rakenteeltaan ja visualisoinneiltaan vastaamaan asiakkaan tarpeita. Työn etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti työpalvelimella, johon pääsy on rajoitettu salasanalla. Julkiselle palvelimelle siirretään valmis tuote.

2. Koulutus

Koulutusta voidaan antaa järjestelmän käyttöön ja omatoimiseen ylläpitoon. Käyttöönottoon kuuluu neljän tunnin koulutuspaketti. Asiakas saa myös hyvän ohjeistuksen, joka on e-kurssi ja puhelintuki on käytettävissä arkisin klo 9–17.

3. Ylläpito

Järjestelmää kehitetään jatkuvasti ja pienet tuotekehitysaskelet ovat asiakkaillemme ilmaisia. Palvelintila kuuluu hintaan, kuten myös maksulliset laajennukset, kuukausittainen huolto ja ylläpidon päivystys klo 9–17 arkisin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös